Vi använder kakor för att kunna skapa bättre funktioner och innehåll till dig som besöker webbplatsen. Vi använder inte informationen för att identifiera enskilda användare. Här kan du läsa mer om våra kakor (cookies) Acceptera kakor

Prioriteringsguiden – PRIO

Hitta i PRIO

Verktyget innehåller fem huvudrubriker. Om du är ny användare så rekommenderas du att börja under menyn Innan du börjar där du får mer information om verktygets syfte och innehåll. En fullständig innehållsförteckning finns längre ned på denna sida.

Under rubriken Steg för steg får du hjälp med att stegvis bedöma de ämnen som du hanterar. Genom att stegvis svara på frågor får du hjälp att ta fram delar av det beslutsunderlag som behövs för att kunna göra prioriteringar i ditt riskminskningsarbete.

Fliken Kemikalier i praktiken ger mer information om hur verktyget ska användas anpassat till olika situationer och yrkesroller. Här ges också generella tips om vilka påverkansmöjligheter som finns.

Sök i PRIO kommer du direkt till databasens sökverktyg. Sökverktyget innehåller också en sidoguide som ger dig mer information och förklaringar till svåra ord och uttryck. Alla ämnen som finns i databasen faller för något av PRIO:s kriterier.

På fliken Kriterier kan du läsa mer om hur dessa urvalskriterier är konstruerade för att spegla "Giftfri miljö" och "Reach".