Ny webbplats för svenskt miljöarbete nästan klar

Sveriges övergripande miljömål är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta. För att fånga upp det miljöengagemang som finns ute i landet och öka takten på arbetet så lanseras nu sverigesmiljömål.se, en nationell webbplats för svenskt miljöarbete.

Än så länge är webbplatsen under utveckling men ambitionerna är höga. Därför vill vi att du besöker sverigesmiljömål.se Länk till annan webbplats.och ger oss återkoppling på vad du tycker är bra och vad vi behöver trimma eller lägga till. Kanske kan du också bidra med ett eget lärande exempel? Tillsammans kan vi driva det svenska miljöarbetet framåt.

Konkreta tips på hur du kommer vidare

På sverigesmiljömål.se finns flera inspirerande och lärande exempel från kommuner och företag i olika delar av Sverige. Dela gärna med dig av ett eget lärande exempel. Vi kommer att fylla på med fler. För dig som arbetar med miljöfrågor i ett företag eller en kommun finns konkreta tips på hur du kommer vidare i ditt miljöarbete. Till exempel finns det mallar som hjälper dig att snabbt ta fram en miljöpolicy.

Vi står bakom webbplatsen

Sverigesmiljömål.se drivs av Naturvårdsverket i samarbete med Boverket, Havs- och vattenmyndigheten, Jordbruksverket, Kemikalieinspektionen, Skogsstyrelsen, Sveriges geologiska undersökning, Strålsäkerhetsmyndigheten och länsstyrelserna. Kemikalieinspektionen är ansvarig myndighet för miljökvalitetsmålet Giftfri miljö.

Till sverigesmiljömål.se Länk till annan webbplats.

Giftfri miljö på www.kemi.se