Visa alla nyheter

Kemikalieinspektionen lanserar ny webbplats

Nyheter 2015-11-10

Kemikalieinspektionen lanserar i dag sin nya webbplats. Designen och strukturen har gjorts om för att det ska vara lätt att navigera och hitta rätt information. Webbplatsen ska fungera bra oavsett om man använder dator, surfplatta eller smartphone.

– Vi har utgått från användarnas behov när vi arbetat om webbplatsen. Det ska vara enkelt att hitta den information som våra besökare oftast letar efter, säger Kalle Björklöf, webbansvarig på Kemikalieinspektionen.

Från förstasidan på Kemikalieinspektionens nya webbplats har informationen grupperats och anpassats särskilt för företag, inspektörer och konsumenter. Innehållet är också delvis nytt. På webbplatsen finns bland annat nya guider för företag som vill ansöka om godkännanden för växtskyddsmedel eller biocidprodukter.

Kemikalieinspektionens nya webbplats är responsiv, vilket betyder att den ska fungera såväl för dator som för telefon och surfplatta. Länkar till Kemikalieinspektionen kommer i de flesta fall att dirigeras direkt till den sida på den nya webbplatsen som är mest lik den sida som länken tidigare gick till.

– Alla som i dag länkar till oss från sina webbplatser kan behöva kontrollera att länkarna fortfarande fungerar, säger Kalle Björklöf.

Kemikalieinspektionen har samarbetat med webbyrån Mogul i arbetet med att utveckla och göra om webbplatsen.

För mer information, kontakta gärna:

Kalle Björklöf, webbansvarig, 08-519 41 127

Kemikalieinspektionens presstjänst, 08-519 41 200, press@kemi.se

E-postadresser till Kemikalieinspektionens medarbetare skrivs fornamn.efternamn@kemi.se

Prenumerera på nyheter från Kemikalieinspektionen