Visa alla nyheter

Bekämpningsmedelsregistret har förnyats

Nyheter 2014-01-27

Kemikalieinspektionen har bytt datasystem för bekämpningsmedelsregistret. Från och med i dag har bekämpningsmedelsregistret nytt utseende och innehåller mer samlad information.

I bekämpningsmedelsregistret kan man söka på beslut som Kemikalieinspektionen har tagit för bekämpningsmedel. Fler typer av beslut om bekämpningsmedel finns nu samlade på samma ställe. Nytt är bland annat att information om parallellhandelstillstånd finns med. Under våren tillkommer även möjligheten att söka på dispenser.

Nu återstår en komplettering av registret med uppgifter och filer som inte passade för maskinell inläsning. Följande kompletteringar kvarstår:

  • Alla pdf-filer som fanns länkade i det gamla registret ska registreras i det nya, till exempel specificerade användningsvillkor för växtskyddsmedel och ytterligare villkor för biocidprodukter. Beräknas vara klart 2014-01-31.
  • Nu gällande dispenser ska registreras. Beräknas vara klart 2014-02-28.
  • Nu gällande utvidgade användningsområden för växtskyddsmedel ska registreras. Beräknas vara klart 2014-04-30.
  • Kvalitetskontroll av de ytterligare namn som registrerats på vissa produkter sker löpande.

Den nya databasen kan innebära att länkar på vår webbplats bryts. Vi arbetar med att byta ut dem mot fungerande länkar de närmaste dagarna.

Vi ber om överseende med att alla uppgifter inte finns på plats direkt, och hoppas att ni ska uppskatta det nya registret.

Om ni saknar någon uppgift, vänligen kontakta oss för mer information.

Till Bekämpningsmedelsregistret

Prenumerera på nyheter från Kemikalieinspektionen