Vägledningsmaterial för tillsyn

Här hittar du olika typer av publikationer och vägledningsmaterial som kan vara användbara för dig som jobbar med tillsyn av kemikalier.

Publikationer särskilt framtagna för tillsyn

Vägledning för detaljhandelstillsyn

Kemiska produkter i butiker – Märkning och ansvar

Nyhetsbrev från Kemikalieinspektionen

Tillsynsvägledning från Kemikalieinspektionen – vårt nyhetsbrev för inspektörer

I nyhetsbrevet för inspektörer har vi samlat nyheter som handlar specifikt om tillsyn. Nedan kan du logga in eller skapa ett konto på vårt vägledningsnätverk. Där hittar du också nyhetsbrevet.

Logga in eller skapa ett konto på vårt vägledningsnätverk.

Nyheter från Kemikalieinspektionen

Vill du få e-post med de senaste nyheterna om kemikalieregler och annat aktuellt inom vårt verksamhetsområde? Ungefär en gång per månad skickar vi ett nyhetsbrev till våra prenumeranter.

Skapa din egen prenumeration eller se tidigare nyheter här.

Tillsynsrapporter

I tillsynsrapporterna finns bland annat resultat från våra tillsynsprojekt, praktisk tillsynsvägledning och våra planer för tillsyn, marknadskontroll och vägledning.

Se våra tillsynsrapporter.

Rapporter och PM

Kemikalieinspektionen har från 1986 till idag tagit fram ett stort antal utredningar och kunskapssammanställningar i form av rapporter och PM. Många handlar om kemikalier som påverkar  hälsan eller miljön.

Här hittar du våra rapporter.

Här hittar du våra PM.

Faktablad

I våra faktablad finns råd om kemikaliereglerna och annan hjälp till dem som importerar, tillverkar eller säljer kemiska produkter eller andra varor som innehåller kemikalier. Faktabladen är också till hjälp för dig som utövar tillsyn över sådan verksamhet i din kommun eller i ditt län.

Här hittar du våra faktablad.

Broschyrer och foldrar

Här hittar du våra broschyrer och foldrar.

Prioriteringsguiden PRIO

PRIO är ett webbaserat verktyg framtaget för att hjälpa företagen i arbetet med att välja rätt kemikalier på rätt ställe och att minska riskerna för människors hälsa och miljön från kemikalier. Verktyget består av en steg-för-steg-guide och en databas med cirka 4 500 ämnen.

Gå till PRIO