Seminarier om kemikalietillsyn

Våra seminarier för vägledning inom tillsyn är till för dig som arbetar med tillsyn av kemikalier på regional och kommunal nivå.

En hand med en bläckpenna och linjerat papper på ett bord.

Seminarium om tillsyn av kemiska produkter, bekämpningsmedel och varor i detaljhandeln

Den 23-24 oktober 2018 kommer vi att erbjuda en ny omgång av vår grundutbildning om kemikalietillsyn, tvådagarsseminariet Tillsyn av kemiska produkter, bekämpningsmedel och varor i detaljhandeln. På seminariet går vi övergripande igenom Reach, CLP och andra regelverk som är aktuella vid tillsyn. Fokus ligger på utsläppande på marknaden och tillsyn av kemiska produkter, bekämpningsmedel och varor i detaljhandeln.

Seminariet kommer precis som tidigare endast att rikta sig till dig som idag arbetar med tillsyn av kemikalier på kommunal eller regional nivå.

Seminariet kommer att hållas i Kemikalieinspektionens lokaler på Esplanaden 3A i Sundbyberg. Programmet pågår mellan klockan 9.00 och 16.30 båda dagarna. Fika serveras mellan 8.30 och 9.00.

Anmäl dig till seminariet på vårt vägledningsnätverk senast den 21 september. Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Fördjupningsseminarium om märkning av kemiska produkter i detaljhandeln

Den 25 oktober 2018 (dagen efter grundseminariet) kommer vi att hålla ett endagsseminarium om märkning av kemiska produkter i detaljhandeln.

Vi kommer att blanda föreläsningar med praktiska övningar. Seminariet kommer att bygga mycket på de erfarenheter och frågor vi fick inom förra årets samverkansprojekt om CLP-märkning i detaljhandeln.

Målgruppen är inspektörer som var med i samverkansprojektet eller som har bedrivit tillsyn på märkning av kemiska produkter i detaljhandeln vid annat tillfälle.

Seminariet kommer att hållas i Kemikalieinspektionens lokaler på Esplanaden 3A i Sundbyberg. Programmet pågår mellan klockan 9.00 och 16.30. Fika serveras mellan 8.30 och 9.00.

Anmäl dig till seminariet på vårt vägledningsnätverk senast den 31 augusti. Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller.