Vinnarna av Miljömålspriset 2020 presenterade

Friluftsfrämjandet vinner Miljömålspriset i kategorin Uthållighet & Långsiktighet. Vårgårda Bostäder AB vinner i kategorin Mod & Tempo, och Susanna Elfors och Andreas Sidkvist är årets inspiratörer.

Naturvårdsverket delar sedan 2019 ut Miljömålspriset för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål.
Årets vinnare tillkännagavs på en digital prisutdelning där finalisterna, Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger och miljö- och klimatminister Isabella Lövin deltog.

Läs mer om vinnarna och Miljömålspriset på Naturvårdsverkets webbplats.

Miljömålspriset på Naturvårdsverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Om Sveriges miljömål

Sveriges miljömål är beslutade av riksdagen och en viktig utgångspunkt i det nationella genomförandet av de globala målen i Agenda 2030. För att nå miljömålen krävs hårt arbete och engagemang i alla delar av samhället, och det är viktigt att uppmärksamma goda exempel och inspirera fler till höjda ambitioner. Med Miljömålspriset får de personer, organisationer och företag som jobbar seriöst med miljöfrågorna ytterligare en möjlighet att synas, höras och bli förebilder för andra.