Snart blir det möjligt att söka pengar från EU för innovationer inom biocidområdet

Från och med den 15 oktober finns möjlighet för företag och offentliga aktörer att söka finansiering från EU för innovationsprojekt inom biocidområdet. Detta sker inom ramarna för EU-kommissionens arbetsprogram under Horisont 2020, som omfattar bland annat hållbart jordbruk och skogsbruk.

Ansökningarna kan exempelvis handla om utveckling av nya, mindre problematiska verksamma biocidämnen eller biocidprodukter, men även utveckling av icke-kemiska alternativ till biocider.

Arbetsprogrammet täcker både växtskydd och biocidprodukter, men del B i programmet handlar om innovationsåtgärder för verksamma biocidämnen eller produkter som används i anläggningar relaterade till jordbruksproduktion och livsmedelskedjan, till exempel rodenticider, i syfte att ersätta problematiska biocider.

Programmet heter SFS-04-2019-2020. Möjligheten att ansöka öppnar den 15 oktober 2019 och sista dag för att lämna in ansökningar är den 22 januari 2020. EU-kommissionen vill understryka att endast de mest relevanta förslagen kommer att väljas för ämnet och att samarbete mellan parter rekommenderas starkt.

Ta del av arbetsprogrammet och gör ansökan

Ta del av arbetsprogrammet på EU-kommissionens webbplats Länk till annan webbplats.

Ansök om finansiering via EU-kommissionens webbplats Länk till annan webbplats.

För mer information, kontakta gärna:

Kemikalieinspektionens upplysningstjänst Fråga Kemikalieinspektionen Länk till annan webbplats.

Kemikalieinspektionens presstjänst (för journalister), 08-519 41 200, press@kemi.se