Konferens om giftfri miljö fokuserar på innovationer

Hur kan vi nå ett samhälle som är både cirkulärt och giftfritt? Det är en av de frågor som företag, forskare och politiker kommer att diskutera på Kemikalieinspektionens konferens Forum för giftfri miljö. Årets konferens arrangeras den 21 november i Västerås.

Kemikalieinspektionens konferens Forum för Giftfri miljö arrangerades för första gången 2010. Konferensen är en mötesplats för myndigheter, företag, intresseorganisationer, forskare och alla andra som är intresserade av arbetet för en giftfri miljö. I år handlar Forum för Giftfri miljö om vad samhället, företagen och forskarna kan göra för att vi ska nå ett cirkulärt, fossilfritt och giftfritt samhälle. Fokus ligger bland annat på hur framtidens hållbara och giftfria material och produkter ska skapas.

Bland de medverkande på konferensen finns miljöminister Karolina Skog och Kemikalieinspektionens generaldirektör Nina Cromnier. Ytterligare medverkande är bland andra Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet, Annika Helker Lundström, nationell miljömålssamordnare för näringslivet, Lena Westerholm, hållbarhetschef på ABB AB och Åke Bergman, chef för Svenskt centrum för toxikologiska vetenskaper (Swetox).

– För att nå en giftfri miljö är det viktigt att företag går före och hittar hållbara lösningar som är anpassade till en cirkulär ekonomi. Ansvarsfull hantering av kemikalier är avgörande för ett hållbart samhälle, och med årets konferens vill vi ge en inblick i vad som är möjligt att åstadkomma, säger Nina Cromnier, generaldirektör för Kemikalieinspektionen.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Wendt Rasch, forskningssamordnare, 08-519 41 286

Kemikalieinspektionens presstjänst, 08-519 41 200, press@kemi.se

E-postadresser till Kemikalieinspektionens medarbetare skrivs fornamn.efternamn@kemi.se