Webbinarium om regler för tatueringsfärger och permanent makeup

23 mar
Digitalt
En tatuerare arbetar med en tatuering på en person.

Vid årsskiftet infördes nya EU-regler för att göra tatueringar och permanent makeup mer säkra. På det här webbinariet kan du som är i tatueringsbranschen lära dig mer om de nya reglerna.

Vid årsskiftet infördes nya EU-regler för att göra tatueringar och permanent makeup mer säkra. Reglerna finns i bilaga XVII till Reach-förordningen och innebär att det införs haltgränser för över 4000 ämnen, till exempel ämnen som kan orsaka allergi, cancer eller påverka fertiliteten. I och med de nya reglerna införs även krav på särskild märkning av färger som används vid tatuering. Det har även skett uppdateringar av de särskilda regler för tatueringsfärger som gäller här i Sverige och som gäller tillsammans med andra regler för kemiska produkter.

Den 16 och 23 mars 2022 anordnar Läkemedelsverket tillsammans med Kemikalieinspektionen ett webbseminarium där du kan lära dig mer om de nya reglerna. Du kommer också få möjlighet att ställa frågor om de olika reglerna som gäller för tatueringsfärger. Webbinariet riktar sig främst till dig som är tatueringsfärgsleverantör, tatuerare, företrädare för en branschorganisation eller konsult.

Seminariet hålls digitalt och är avgiftsfritt. Anmäl dig senast den 1 mars och välj mellan datumen:

  • 16 mars 2022, klockan 9-12
  • 23 mars 2022, klockan 9-12

Läs mer och anmäl dig på Läkemedelsverkets webbplats. Länk till annan webbplats.

Läs mer om den nya begränsningen för tatueringsfärger och permanent makeup i Reach-förordningen.

Läs mer om tatueringsfärger på Läkemedelsverkets webbplats. Länk till annan webbplats.

Mer information
Datum: 23 mars 2022
Tid: 09:00 - 12:00
Ort: Digitalt
Pris: Ingen avgift
Senast uppdaterad 15 februari 2022