Konferens: State of the Environmental Health in Europe – For a sustainable future

17 apr
Stockholm or Zoom
World Trade Center, Stockholm

Den här konferensen är den tredje i ordningen som följer upp EU:s forskningsagenda för miljö, klimat och hälsa, HERA. Syftet med konferensen är att lyfta fram forskningsbehov för en hållbar framtid. Denna gång med fokus på det ökade behovet av integration av forskning och förvaltning med tanke på trippeln av globala miljökriser.

Konferensen tar upp behoven relaterade till att överbrygga forsknings- och förvaltningsklyftor mellan förlust av biologisk mångfald, klimatförändringar och kemiska föroreningar. Vi kommer också att diskutera fallet med förnybar energiteknik i en cirkulär ekonomi, vilket ger möjlighet till några djupgående diskussioner om hållbara och cirkulära materialflöden. I det här fallet ser vi en oöverträffad möjlighet till förbättrad proaktivitet.

Denna konferens är den tredje i ordningen som anordnas av EU:s ordförandeskapsländer och följer upp EU:s forskningsagenda för miljö, klimat och hälsa 2021-2030 (HERA).

Konferensen arrangeras av Örebro universitet med Platform for a sustainable future Länk till annan webbplats., Kemikalieinspektionen, och Vetenskapsrådet FORMAS.

Sista dagen att anmäla sig är den 29 mars.

Läs mer och anmäl dig på Örebro universitets webbplats. Länk till annan webbplats.

Mer information
Datum: 17 april 2023
Tid: 08:30 - 13:00
Ort: Stockholm or Zoom
Plats: World Trade Center, Stockholm
Pris: Ingen avgift, men anmälan är bindande.
Senast uppdaterad 14 mars 2023