Substitutionscentrum: Branschdag om kemikalier i sportartiklar

24 nov
Digitalt
Via Zoom

Tester har visat att kemikalier med hälso- och miljöskadliga egenskaper relativt ofta hittas i sportartiklar. Den här branschdagen handlar både på utmaningar och goda exempel med målet att flytta kunskapspositionerna framåt för företag och organisationer i sportbranschen. Eventet arrangeras av Substitutionscentrum.

Det är inte ovanligt att materialen som används i sportkläder och sportutrustning innehåller kemikalier med hälso- och miljöskadliga egenskaper. Materialen har vi ofta nära kroppen, vilket skulle kunna innebära att vi utsätts för exponering. Sportutrustning och olika tillbehör vi använder vid idrott och friluftsliv kan också medföra kemikalieutsläpp i luft, mark och vatten, där de kan ge negativa miljöeffekter. Dessutom står vi inför en cirkulär omställning, där material ska kunna återanvändas gång på gång vilket ställer nya krav på giftfria materialflöden.

Målgrupp för denna branschdag är tillverkande och handlade företag i sport- och fritidsbranschen, inköpare och hållbarhetsansvariga inom offentlig verksamhet, företag och idrottsrörelsen, samt andra med intresse av en mer kemikaliesmart sport- och idrottsverksamhet i Sverige.

Eventet är avgiftsfritt.

Läs mer och anmäl dig på Substitutionscentrums webbplats. Länk till annan webbplats.

Mer information
Datum: 24 november 2021
Tid: 13:00 - 16:00
Ort: Digitalt
Plats: Via Zoom
Pris: Ingen avgift
Senast uppdaterad 2 november 2021