ChemSec: Informationsmöte om EU-länders konsultation om PFAS

5 okt

Kemikaliemyndigheterna i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland förbereder just nu ett förslag för en bred begränsning av PFAS-ämnen. Du kan bidra till förslaget genom att delta i den konsultation som pågår just nu. Vid det här informationstillfället från ChemSec får du mer information om konsultationen och hur du gör för att bidra.

De myndigheter som ansvarar för Reach i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland förbereder just nu ett förslag till en bred begränsning av hela gruppen PFAS-ämnen, vilket innebär att många användningar av PFAS troligen kommer att förbjudas inom EU/EES.

Det nuvarande arbetet är inriktat på att förstå produktionen och användningen av PFAS i EU, samt att få en överblick över tillgängliga alternativ och ekonomiska effekter. Myndigheterna söker mer information, och konsultationen syftar till att samla in ytterligare information.

Vid det här informationsmötet kommer ChemSec att informera om frågorna och ge dig praktiska råd om hur du deltar i konsultationen. Jenny Ivarsson, strategisk rådgivare på Kemikalieinspektionen kommer att vara med och svara på frågor.

Sista dagen att bidra till konsultationen är den 17 oktober.

Läs mer och registrera dig på ChemSecs webbplats. Länk till annan webbplats.

Mer information
Datum: 5 oktober 2021
Tid: 17:00 - 18:00
Senast uppdaterad 30 september 2021