Substitutionscentrum: Forum för kemikaliesmart handel – om sport och fritid

28 sep
Digitalt via Teams

Plast och gummiartiklar inom sport och fritid kan innehålla hälso- och miljöfarliga kemikalier, som på olika sätt kan utgöra en risk för människors hälsa och vår miljö. Välkommen till ett frukostseminarium som ger dig vägledning och inspiration kring hur ditt företag kan arbeta för att fasa ut oönskade kemikalier i era produkter.

Med det här frukostseminariet får du en ökad förståelse för vilka kemikalier som kan finnas i plast och gummimaterial, vilken lagstiftning som är relevant och vad du bör tänka på när du säljer varor med sådana material.

Du får höra Kemikalieinspektionen berätta om hur de arbetar och vad de brukar hitta när de undersöker innehåll av begränsade kemikalier och SVHC-ämnen i plast och gummimaterial i sport och fritidsartiklar. De berättar även kort om sin nyligen genomförda tillsyn av sommarvaror som uppblåsbara badsaker, badtofflor och trädgårdssaker.

Dessutom får du höra Stadium berätta hur företaget arbetar med frågor kring kemikalier i plast och gummimaterial i sina produkter.

Efteråt finns utrymme för diskussion om gemensamma utmaningar och möjlighet att ställa frågor till dagens talare.

Seminariet är avgiftsfritt, men anmälan krävs.

Läs mer och anmäl dig på Substitutionscentrums webbplats. Länk till annan webbplats.

Mer information
Datum: 28 september 2021
Tid: 08:30 - 10:00
Ort: Digitalt via Teams
Pris: Ingen avgift, men anmälan krävs
Senast uppdaterad 6 september 2021